رهبری انقلاب : با غیرت و تعصب از کالای ایرانی حمایت کنیم

 

 

 


رهبر معظم انقلاب : همه باید از کالای ایرانی به لحاظ کمی و کیفی حمایت و موضوع صادرات را دنبال کنند .

به گزارش شبکه ایران کالا  رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران ،  در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی تصریح کردند :  حمایت از کالای داخلی باید در اولویت سیاست دولت و مجلس قرار گیرد.

 

حضرت آیت الله خامنه ای، در اجتماع عظیم زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در رواق امام خمینی و صحن‌های اطراف حرم، در خصوص کارنامه و عملکرد اجرایی مسئولان گفتند: در چهل سال گذشته، عملکرد مسئولان در تأمین امنیت و ثبات، علم و فناوری، زیرساخت‌ها (همچون راه‌های ارتباطی، ساخت سدها، نیروگاه‌ها و بنادر) صادرات غیرنفتی، سرانه ناخالص ملی و توسعه اجتماعی، بسیار خوب بوده است و آمار‌های خرسندکننده‌ای وجود دارد، اما دشمنان تلاش دارند در تبلیغات خود این واقعیات را کتمان کنند تا دل‌های مردم نسبت به انقلاب و نظام، بدبین شود.

ایشان گفتند: ایران عزیز از لحاظ مجموع منابع نفت و گاز در دنیا اول است، البته اکنون این منابع بدون ارزش افزوده به خارج فروخته می‌شود، اما این حجم از منابع امکان مهمی است و دشمنان نیز به همین دلیل همواره به دنبال تسلط بر ایران هستند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در یک جمع‌بندی از امکانات و ظرفیت‌های کشور، تأکید کردند: اگر این ظرفیت‌های فراوان با ابتکار و حضور جوانان و مدیران فعال و کوشا در عرصه همراه شود، اقتصاد ایران جزو ۱۲ اقتصاد اول پیشرفته دنیا خواهد شد.

ایشان «عمل‌کردن به سیاست‌های بانک جهانی، سیاست تعدیل اقتصادی و برخی معاهدات بین‌المللی» و در مقابل «بی‌توجهی به درون‌زایی و اقتصاد مقاومتی» را مانعی برای پیشرفت کشور دانستند و گفتند: در طول سال‌های گذشته دولت‌های گوناگون درصدد گرفتن وام از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بودند، اما بنده اجازه ندادم، زیرا از بیگانه طلب‌کردن و متعهد شدن به آن، خطایی بزرگ است؛ البته درون زایی به معنای بستن در‌های کشور نیست، بلکه اقتصاد باید درون‌زا و برون‌گرا باشد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، از «متکی بودن کشور به نفت» به عنوان یکی از بزرگ‌ترین موانع پیشرفت یاد کردند و با تأکید بر اینکه باید ایران را از «اقتصاد نفتی» خلاص کنیم، افزودند: باید اقتصاد کشور را به‌گونه‌ای از نفت مستقل کنیم که اختیار نفت در دست ما باشد، نه اختیار ما در دست نفت.

ایشان تأکید کردند: همه باید بر اقتصاد ملی و مصرف جنس داخلی تعصب داشته باشند و اگر جوانان همانقدر که در فوتبال و طرفداری از آبی و قرمز یا برخی باشگاه‌های خارجی تعصب دارند، بر اقتصاد داخلی و استفاده از تولید ملی نیز متعصب باشند، اقتصاد کشور اصلاح خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان به تبیین اهمیت، الزامات و راه‌های تحقق شعار سال جدید یعنی «حمایت از کالای ایرانی» پرداختند.
ایشان ، کالای ایرانی را از این جهت که «محصول نهایی برنامه ریزی، سرمایه گذاری و کار و ابتکار قشر‌های مختلف مردم و مسئولان است»، باعظمت و مهم خواندند و افزودند: فعالان اقتصادی و تولیدگران با «سرمایه گذاری»، مسئولان با «برنامه ریزی»، جوانان با «دانش و طراحی» و کارگران با «کار و تلاش»، محصولی به جامعه ارائه می‌کنند که مردم نیز علاوه بر نقش آفرینی در تولید، باید با تعصب و غیرت و خرید و مصرف کالای ایرانی از محصول نهایی این زنجیره کار و تلاش حمایت کنند.

رهبر انقلاب اسلامی در زمینه چگونگی حمایت از کالای ایرانی نیز نکاتی کاربردی بیان کردند.

«برنامه ریزی برای افزایش تولید»، «ارتقای کیفیت کالاها»، «انطباق با نیاز‌های روز و سلایق مردم»، «ارزان تمام شدن و رقابت پذیر کردن کالا‌های ایرانی با اجناس خارجی» از جمله این نکات بود.

ایشان «بازاریابی صادراتی» را از دیگر راه‌های حمایت از کالای ایرانی برشمردند و با اشاره به وظایف سنگین وزارت خارجه، مسئولان بازرگانی و فعالان اقتصادی افزودند: اگر بتوانیم ۲۰ درصد نیاز بازار‌های ۱۵ همسایه ایران را با کالای مرغوب ایرانی تأمین کنیم، در ایجاد اشتغال و افزایش ثروت ملی گام‌های مهمی برداشته ایم.

حضرت آیت الله خامنه‌ای پس از تبیین چرایی و راه‌های حمایت از کالای ایرانی به موضوع الزامات و زمینه‌های تحقق شعار سال پرداختند.

«اقدام دولت در مدیریت جدی واردات» (چه واردات دولتی و چه واردات بخش خصوصی) و «خودداری کامل از واردات اجناسی که در داخل تولید می‌شوند یا قابل تولید هستند» اولین تأکید رهبر انقلاب در این بحث بود.
ایشان تأثیر مخرب واردات بر تولید را کاملاً اساسی خواندند و افزودند: جنس خارجی مثل سیل وارد می‌شود و آنوقت از بیکاری هم انتقاد می‌کنیم!

حضرت آیت الله خامنه‌ای «مبارزه جدی با قاچاق» را دومین الزام جدی حمایت از کالای ایرانی دانستند و افزودند: مردم هم باید متعصبانه از خرید و مصرف جنس قاچاق خودداری کنند تا قاچاق برای کسی به صرفه نباشد.
ایشان با توصیه مؤکد به سرمایه گذاری فعالان اقتصادی در امر تولید افزودند: این سرمایه گذاری ضمن اینکه سود هم به دنبال دارد، اگر با نیت خالص و برای پیشرفت کشور انجام شود، عبادت نیز محسوب می‌شود.
جمع بندی ایشان از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در بخش شعار سال این جمله بود: «ما مسئولان، فعالان اقتصادی، فروشندگان و مصرف کنندگان، همه و همه با تعصب و غیرت به‌دنبال حمایت از کالای ایرانی باشیم.»

حضرت آیت الله خامنه ای ، مسئله‌ی اصلی امسال کشور را مسئله‌ی اقتصاد و معیشت مردم و مبارزه با قاچاق  دانستند و تصریح کردند ، همه باید تلاش کنند،  تولید ملّی را تعقیب و دنبال‌گیری کنند، بسیاری از مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتیِ مردم -هم مسئله‌ی اشتغال، هم مسئله‌ی سرمایه‌گذاری و بقیّه‌ی چیزها- حل خواهد شد.

 ایشان وجود جوانان خلاق ، ظرفیتهای فراوان طبیعی و خدا دادی، پیشرفتهای علمی و صنعتی و کشاورزی را از فرصتهای بی بدیل جمهوری اسلامی ایران دانستند و از همه خواستند ، حمایت از تولید ملی را سر لوحه کارها قرار دهند به گونه ای که  مردم و مسوولان دغدغه شان مصرف کالای ایرانی باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند : بنابراین اگر تولید ملّی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. و. این فقط مربوط به مسئولین نیست؛ آحاد ملّت همه میتوانند در این زمینه کمک بکنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند. 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: من یک آماری اینجا نوشتم که بد نیست بگویم؛ منشأ این آمار بانک جهانی است یعنی آمار داخلی نیست. اینجا گفته می‌شود که پیش از انقلاب ضریب جینی بالای ۵۰ بود - ضریب جینی یک محاسبه‌ای است که برای نشان دادن شکاف طبقاتی و فاصله فقیر و غنی در کشور‌ها انجام می‌گیرد؛ هرچه عدد این ضریب بالاتر باشد شکاف طبقاتی بیشتر است، هر چه کمتر باشد شکاف طبقاتی کمتر است - قبل از انقلاب ضریب جینی بالای ۵۰ بوده است، در سال ۹۴ ضریب جینی در کشور ۳۸ بوده است؛ فاصله‌ی ۵۰ و ۳۸ یعنی ما این مقدار توانستیم فاصله طبقاتی را کم کنیم.

ایشان افزودند: یک آمار دیگر که این هم مربوط است به بانک جهانی و جزو آمار‌های بین‌المللی است این است: قشر فقیر مطلق پیش از انقلاب ۴۶ درصد ملت ایران بوده‌اند یعنی تقریباً نصف ملت ایران جزو قشر‌های فقیر مطلق بودند. در سال ۹۳ این عدد ۴۶ رسیده است به ۹.۵ درصد. یعنی این مقدار کار انجام گرفته.

ایشان همچنین اظهار داشتند: دولت‌های مختلف می‌خواستند از بانک جهانی وام بگیرند؛ بنده جلویش را گرفتم .معظم له ادامه دادند: یکی از موانع پیشرفت، عدم توجه به سیاست درون‌زایی در اقتصاد کشور بوده است. جزو سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و خصوصیات اقتصاد مقاومتی، درون‌زایی است. درون‌زایی یعنی تولید ثروت به‌وسیله‌ی فعالیت درونی کشور انجام بگیرد؛ چشم به بیرون نباشد؛ نگاهمان به بیرون نباشد.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: در طول سال‌های گذشته، در دولت‌های مختلف چند بار می‌خواستند از بانک جهانی یا صندوق بین‌المللی پول وام بگیرند [اما] بنده نگذاشتم، جلویش را گرفتم. مقدمات را فراهم کرده بودند که این کار را انجام بدهند.اینکه ما از بیگانه طلب بکنیم و در مقابل بیگانه متعهد بشویم، این خطای بزرگی است.
رهبری تصریح کردند: اقتصاد باید درون‌زا باشد. البته درون‌زا بودن اقتصاد معنایش این نیست که درهای کشور را ببندیم؛ نه، ما گفتیم درون‌زا و برونگرا.

 

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
نظر دهید

آدرس پست الکترونیک شما در این سایت آشکار نخواهد شد.

URL شما نمایش داده خواهد شد.
    

درخواست بد!

پارامتر های درخواست شما نامعتبر است.

اگر این خطایی که شما دریافت کردید به وسیله کلیک کردن روی یک لینک در کنار این سایت به وجود آمده، لطفا آن را به عنوان یک لینک بد به مدیر گزارش نمایید.

برگشت به صفحه اول

Enable debugging to get additional information about this error.